Video

Brandweer haalt 7-jarige Jur Pijnappels na 1,5 uur uit hoge boom Wanroij: 'Had een mooi uitzicht'

9 maart 2015 om 18:53
nl
De zevenjarige Jur Pijnappels heeft maandag zo'n anderhalf uur in een boom in de Haarhamer in Wanroij gezeten. Hij kwam daar rond vijf uur vast te zitten. De brandweer kwam ter plekke en heeft hem met een hoogwerker uit de boom gehaald.
Geschreven door

De boom is zo'n zes meter hoog en de jongen zat bijna in de top. ''Ik had wel een heel mooi uitzicht vanuit de boom'', vertelt Jur. ''Ik zag een weiland met huis van boven'', zegt hij stoer. De ouders van de jongen stonden gespannen langs de kant te wachten terwijl hun zoon uit zijn benarde positie werd bevrijd.
'Durfde er niet meer uit'Jur was maandagmiddag met een vriendje aan het spelen toen ze op het idee kwamen om in de boom te klimmen. Toen Jur dit deed, durfde hij echter niet meer terug. ''Ik zei tegen mijn vriendje dat hij zijn moeder moest gaan halen. Misschien kon zij mij eruit helpen.''
De moeder van Jur was inmiddels ongerust. ''Hij zou om kwart over vier thuis zijn voor het avondeten. Maar toen hij niet thuis kwam, is zijn vader hem gaan zoeken. Hij zou een stukje gaan fietsen.''
Vader werkt bij de brandweer''Uiteindelijk vond ik hem in de metershoge boom'', vertelt de vader. Hij is zelf brandweerman. De vader schakelde zijn collega's in die snel ter plekke waren. Hij laat weten niet bang te zijn geweest dat het mis ging. "Maar die takjes waar Jur zich aan vasthield waren wel dun."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.