Video

'Ik had hem slimmer geacht', zegt SP-stemmer over moddergooien van gedeputeerde Van den Hout

10 maart 2015 om 01:09
nl
De VVD kreeg maandagavond vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen een flinke klap te verduren, maar de SP kan er ook wat van. Vorige week viel de Brabantse provinciebestuurder Johan van den Hout openlijk partijvoorzitter Jan Marijnissen af.
Geschreven door

Die zou te autoritair zijn en niet tegen kritiek kunnen. Marijnissen laat het koud wat de gedeputeerde hem allemaal verwijt.
De SP in Tilburg hield maandagavond een verkiezingsavond. Er kwam zo'n dertig man op af. De interne bonje in de partij kwam uiteraard ter sprake.
'Marijnissen mag milder worden'"Ik vind Jan Marijnissen een erg strenge man, die zich heel erg houdt aan regels en wetten. Daar is hij niet echt soepel in. Hij mag wel wat milder worden", vertelt een dame die zich daarmee in het kamp van Van den Hout schaart.
"Maar als voordeel van die strengheid is het zo dat de SP nog nooit de kluit belazerd heeft", voegt de vrouw toe. Daarmee doelt ze op de bonnetjesaffaire die minister Opstelten van justitie en staatssecretaris Teeven maandagavond de kop kostte.
'Had binnenskamers moeten blijven'"Ik vind het niet netjes en had hem slimmer geacht", zegt een mannelijke SP-stemmer op de bijeenkomst. "Vooral het tijdstip ook, zo vlak voor de verkiezingen. Dat moet je maar binnenskamers houden", besluit hij zijn verhaal.
Prominent spreker op de verkiezingsavond was de Tilburgse Tiny Kox. Hij is fractievoorzitter voor de SP in de Eerste Kamer. Hij wil zich het liefst niet mengen in het debacle tussen de gedeputeerde en de partij-voorzitter. "Ik weet dat SP'ers hun hart doorgaans op hun tong hebben liggen, maar tot 18 maart richt ik me alleen maar op de provinciale verkiezingen."
'In ieder huwelijk is wel iets mis'Op de vervolgvraag of dit de partij juist kan schaden bij die bewuste verkiezingen, reageerde hij: "Ik denk dat de SP-stemmers heel goed weten dat er in ieder huwelijk wel eens iets is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.