Van Lanschot Bankiers in Den Bosch zet winststijging ook in 2014 door

10 maart 2015 om 09:36
Van Lanschot Bankiers meldt voor het tweede achtereenvolgende jaar een forse groei van de winst: van € 33,5 miljoen in 2013 naar € 54,2 miljoen afgelopen jaar. De oudste particuliere bank van Nederland heeft het zelf over 'solide resultaten' over 2014.
Geschreven door

Een wijziging van de pensioenregeling voor zijn personeel levert nog eens 54,5 miljoen euro op, waarmee het totale nettoresultaat uitkomt op € 108,7 miljoen. Dit blijkt uit de dinsdag gepresenteerde jaarcijfers.
Niet alleen een rijkeluisbankDe goede resultaten van de afgelopen twee jaar werden ingezet door een koerswijziging in 2013. Daarbij profileerde Van Lanschot zich niet langer als uitsluitend een bank voor rijkelui en familiebedrijven.
Deze verandering heeft het imago van de bank met hoofdkantoor in Den Bosch, niet wezenlijk veranderd. Dit blijkt ook uit het bedrag dat cliënten hebben geparkeerd bij deze relatief kleine bank: 57,4 miljard euro per 31 december 2014, een stijging van € 4 miljard.
'Uitdagend economisch klimaat'Mede hierdoor is de balans verder versterkt en voldoet Van Lanschot met een ratio van 14,6% opnieuw ruimschoots aan de strengere balanseisen vanwege de bankencrisis.
Van Lanschot is tevreden met deze cijfers 'in een tijd van een uitdagend economisch klimaat en ongekend laag renteniveau'.

Wachten op privacy instellingen...