Video

Politie krijgt anonieme brief over vondeling in Breda, schrijfster zegt moeder gevonden baby te zijn

10 maart 2015 om 11:33
nl
De politie heeft vorige week een anonieme brief ontvangen van een vrouw die schrijft dat ze de moeder is van het pasgeboren meisje dat vorige week werd achtergelaten in Breda. Wat er precies in de brief staat, wil de politie dinsdag niet zeggen.
Geschreven door

De politie is op zoek naar de schrijfster en vraagt haar om opnieuw contact op te nemen. De brief is met de reguliere post bezorgd bij een politiebureau in Breda.
Tas tussen geparkeerde auto'sHet pasgeboren meisje werd maandagochtend 2 maart rond negen uur gevonden in de Christaan Huygensstraat in Breda. Een voorbijganger hoorde gehuil en zag de baby liggen in een zwarte tas tussen twee geparkeerde auto's. Het kindje, dat hooguit een paar dagen oud was, werd bij mensen die pal naast de vindplaats wonen, naar binnen gebracht. Daar werden de hulpdiensten gealarmeerd en ontfermden de bewoners zich over de baby. Het meisje werd naar het Amphia Ziekenhuis in Breda gebracht. Ze is inmiddels opgevangen in een pleeggezin.
Opsporing VerzochtVorige week besteedde het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de vondeling. In de uitzending waren camarabeelden te zien van een mogelijke verdachte die met een tas in de omgeving van de vindplaats liep. De uitzending leverde minstens 45 tips op. De gouden tip zat er nog niet tussen. Veel van de tips die na de uitzending bij de politie binnenkwamen, gingen over de kleertjes die werden getoond.
Nieuwe camerabeeldenIn de uitzending van Opsporing Verzocht worden vanavond nieuwe beelden getoond van de degene die de baby achterliet. Het is nog  onduidelijk of het om een man gaat of een vrouw. Wel is duidelijk dat de onbekende persoon vanaf het Edisonplein naar de Christiaan Huygensstraat is gelopen en daar de tas met de vondeling neerzette. De persoon draaide zich daarna om, liep terug via de Keplerstraat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.