Ruim 10.000 klachten over vliegverkeer op Eindhoven Airport, een record

10 maart 2015 om 13:33
nl
Het vliegverkeer op Eindhoven Airport heeft vorig jaar een recordaantal klachten van 10.207 opgeleverd. Dat is bijna een verdrievoudiging, zo staat in het jaarrapport van het ministerie van Defensie over de klachten over militair vliegverkeer in Nederland. Het vliegveld in Eindhoven is officieel nog steeds een militaire luchthaven.
Geschreven door

Defensie denkt dat het aantal klachten zo sterk is gegroeid door de introductie van een speciale website voor klachten over het vliegtuiglawaai in 2013. Eerder kwamen de klachten binnen via telefoon of e-mail. Vóór 2013 lag het aantal klachten over het vliegverkeer in Eindhoven stabiel rond 2300.
Het totaal aantal vliegbewegingen in Eindhoven kwam in 2014 uit op 42.153. Eindhoven Airport groeit al jaren gestaag.
'Er wordt meer gevlogen'Voorzitter Klaas Kopinga van de Belangenvereniging Omwonenden Welschap (BOW) erkent dat het makkelijker is om te klagen, maar volgens hem is dat maar een deel van de verklaring. "Er wordt simpelweg meer gevlogen en ook meer in de ochtend, avond en in het weekend. Omwonenden hebben langzaam door dat dit nog maar het begin is van de groei. De stijging is groot en houdt aan", voorspelde hij dinsdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.