Groot xtc-lab in buitengebied Someren ontdekt

10 maart 2015 om 14:05
nl
In een schuur aan de Nederweertseweg in Someren is dinsdag een groot xtc-lab gevonden. De eigenaar van het terrein en de schuur, een man van 53, is aangehouden.
Geschreven door

In de schuur werden twee verborgen ruimtes aangetroffen. In die ruimte vonden agenten twee drukreactievaten en een distilleerketel. Daarmee kan er MDMA-olie geproduceerd worden en dat is weer de basis van XTC.
Volgens de politie werd in het lab alleen vloeibare MDMA en daaruit xtc-poeder gemaakt. Er werden geen kant-en-klare xtc-tabletten gefabriceerd. Aan de hand van de productieketels die zijn aangetroffen, is de voorlopige conclusie getrokken dat het om een groot laboratorium gaat.
BuitengebiedHet lab is via rechercheonderzoek opgespoord. Het bevindt zich in een loods op een boerenbedrijf in het buitengebied van Someren. Op het erf zou al eens eerder een hennepkwekerij zijn ontdekt, maar de bewoner had er niets mee te maken.
De landelijke en regionale politie zijn druk bezig met een groot onderzoek. De ontmanteling zal waarschijnlijk pas dinsdagavond afgerond kunnen worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.