Drie vrouwen uit Bergen op Zoom aangehouden in onderzoek naar liquidatie Gintas Macionis

10 maart 2015 om 14:18
nl
Drie vrouwen (52, 54 en 54) uit Bergen op Zoom zijn dinsdagmorgen aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie van de 37-jarige Litouwer Gintas Macionis uit Huijbergen. Zij worden verdacht van witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Dat meldt de politie.
Geschreven door

Tijdens een grote politieactie werden onlangs al drie mensen aangehouden in het onderzoek, onder wie de 40-jarige Amsterdammer Miloud B. Hij wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven om Macionis te vermoorden.
DoorzoekingenDe andere twee mannen die werden aangehouden, waren een 40-jarige inwoner van Bergen op Zoom en een 67-jarige inwoner van Oost-Souburg in Zeeland. Bij de grootscheepse actie in West-Brabant, Zeeland en Amsterdam werden negentien huizen doorzocht, onder meer in Steenbergen, Hoogerheide, Putte, Lepelstraat en Bergen op Zoom. Enkele dagen later meldde een 55-jarige verdachte uit Vlissingen zich bij de politie.
Begin oktober werden al drie mannen (31, 34 en 39) aangehouden. Zij komen uit Zierikzee, Zoetermeer en Vlissingen. Zij worden als de uitvoerders van de liquidatie gezien. Een vierde verdachte, een 24-jarige Kroaat, bleek in een cel in Duitsland te zitten.
Twee criminele organisatiesMacionis werd op 22 februari 2014 vermoord op de oprit van zijn woning aan de Groenendries in Huijbergen. Hij werd in zijn hoofd geschoten. Een ruzie over in beslag genomen drugs is waarschijnlijk de aanleiding voor de moord.
Tijdens het onderzoek kreeg de politie steeds meer aanwijzingen dat er twee criminele organisaties bij de liquidatie betrokken zijn. De verdachten die in oktober zijn aangehouden behoren tot de eerste organisatie, een groep criminelen uit de Balkan. Die houdt zich volgens de politie bezig met onder meer drugs en wapens.
Handel in drugsDe vier verdachten die recent zijn aangehouden, behoren tot de tweede bende. Die worden verdacht van internationale handel in drugs en witwassen. De drie vrouwen uit Bergen op Zoom zouden ook tot deze bende behoren.
De afgelopen maanden zijn meerdere, internationale drugstransporten onderschept en hennepkwekerijen ontdekt. Bij deze acties werden enkele tientallen kilo's hennep in beslag genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.