Video

Vijf peuters 'ontsnappen' uit opvang Korein Kinderplein aan Maria van Bourgondiëlaan in Eindhoven

10 maart 2015 om 14:24 • Aangepast 21 november 2020 om 19:35
nl
Vijf peuters die ’s ochtends door hun ouders naar de peuteropvang van Korein Kinderplein aan de Maria van Bourgondiëlaan in Eindhoven waren gebracht, wisten donderdag 26 februari ‘te ontsnappen’. Het liep gelukkig goed af.
Profielfoto van
Geschreven door

Het had echter heel anders kunnen lopen, aangezien twee van de vijf avontuurlijke peuters zover wisten te komen dat ze de Karel de Grotelaan in Eindhoven bereikten en deze zelfs overstaken. Dat is een drukke, grote weg enkele honderden meters verderop.

Wachten op privacy instellingen...

De drie andere peuters werden wat sneller teruggevonden in een parkje in de buurt van de opvang.
Ouders die dinsdagmiddag hun peuters naar de opvang brachten, zijn geschrokken. "Je hoopt dat je kinderen veilig zijn op een opvang", vertelt een moeder. "Het is toch wel eng natuurlijk dat dit kan gebeuren. Waar waren bijvoorbeeld de leidsters? In heb in elk geval gehoord dat ze zich rot geschrokken zijn en dat dit nooit meer zal gebeuren."
Nieuw hek geplaatstPeter Notten, bestuursvoorzitter van Korein Groep, geeft inmiddels aan dat er maatregelen genomen zijn om een nieuwe ‘vlucht’ te voorkomen. Zo is het slot van de poort beter afgeschermd met een plaat. En ook het actieve toezicht is verder aangescherpt.
Notten verwacht in elk geval dat dit niet snel meer zal gebeuren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.