Brabanders in New York: ontwerper Jan Habraken kan er veel sneller groeien - Omroep Brabant
Video

Brabanders in New York: ontwerper Jan Habraken kan er veel sneller groeien

11 maart 2015 om 14:57
nl
New York is de stad die nooit slaapt. Altijd actie. En dat trekt mensen van over de hele wereld. Logisch dat ook Brabanders ernaartoe gaan. Zoals de Eindhovense ontwerper Jan Habraken, die sinds 2008 in New York woont.
Geschreven door

Jan Habraken studeerde aan de Design Academie in Eindhoven. Na zijn studie vertrok hij naar New York. "Ik leerde in Milaan mijn huidige vrouw, ontwerper Alissia Melka-Teichroew, kennen. Zij woonde al in de wereldstad. Ik ben het avontuur aangegaan en naar New York vertrokken."
Snel getrouwd met worstenbroodjesOm daar te mogen werken moest Jan wel snel met Alissia trouwen. "We zijn op een maandagochtend in Eersel getrouwd met worstenbroodjes en champagne."
Jan Habraken heeft een eigen ontwerpstudio in New York. Hij ontwerpt veel verschillende dingen: meubels, maar ook kleine gadgets. "Ik ontwerp eigenlijk alles behalve auto's en kleding. Ik ontwerp veel voor Kikkerland. Dat is in Amerika een groot merk in cadeau-artikelen. Het is een half-Nederlands, half-Amerikaans bedrijf."
Snel groeienJan heeft inmiddels drie mensen voor zich werken en is op zoek naar nieuwe mensen. "Ik had in Nederland nooit zo snel kunnen groeien als hier. Dat heeft deels te maken met de wetten hier. Ik kan vandaag iemand aannemen en morgen weer ontslaan. Dat soort dingen heeft het voor mij makkelijk gemaakt om mensen aan te nemen."
De Brabantse ontwerper weet niet of hij altijd in de wereldstad blijft wonen. New York is volgens hem een moeilijke stad om in oud te worden.
De komende weken in Onder Ons Brabanders die in New York wonen en werken. Journalist Daan Wallis, zelf werkzaam en woonachtig in New York, zocht in deze wereldstad Brabanders op die daar wonen en werken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.