Vijf Bossche partijen pleiten voor nachttrein van Eindhoven naar Amsterdam, die stopt in Den Bosch

10 maart 2015 om 15:31
nl
Vier coalitiepartijen en oppositiepartij GroenLinks willen dat het college van burgemeester en wethouders van Den Bosch de mogelijkheid onderzoekt van een nachttrein van Eindhoven naar Amsterdam. Deze nachttrein zou wat de vijf partijen betreft moeten stoppen in Den Bosch en Utrecht.
Geschreven door

De gemeente Den Bosch zou volgens de partijen D66, Rosmalens Belang, VVD, Bosch Belang en GroenLinks in het onderzoek moeten optrekken met de gemeente Eindhoven en met de provincie.
De nachttreinen in Brabant rijden vanaf 2016 definitief niet meer na twee uur ’s nachts. Een ontwikkeling die onder meer de leefbaarheid en de bereikbaarheid van Den Bosch volgens de vijf partijen niet ten goede komt. Ook zou een nachttrein de stad juist in het Jeroen Boschjaar 2016 enorme voordelen kunnen opleveren.
Alleen onderzoek bus onvoldoendeDe partijen vinden het daarom onvoldoende dat op het moment alleen de mogelijkheid van de inzet van bussen in de late uurtjes wordt onderzocht.
Eerder al sprak de gemeenteraad van Eindhoven zich uit voor het behoud van het Brabantse nachtnet. Daarbij wil ook Tilburg, dat de nachttreinen ook na twee uur ’s nachts blijven rijden.
Voor 1 mei uitsluitselDe vijf politieke partijen willen voor 1 mei uitsluitsel van het Bossche college over de mogelijkheden van een nachttrein van Eindhoven naar Amsterdam. Dit vragen zij dinsdagavond in de raadsvergadering in een motie aan het college van burgemeester en wethouders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.