Overleden kat liep met wildklem aan poot door Helmondse wijk Brouwhuis

10 maart 2015 om 15:35
nl
De kat die zondag zwaargewond werd gevonden in een voortuin in Helmond, liep daarvoor nog met de wildklem aan de poot door de wijk. Dat heeft een getuige de politie laten weten.
Geschreven door

Eerst werd er vanuit gegaan dat de wildklem in de voortuin in de Helmondse wijk Brouwhuis was neergezet waar het dier die zondag gevonden en gevangen werd.
Kat niet te vangenDe getuige had gezien dat de wilde kat even daarvoor nog met de wildklem aan de poot door de wijk liep. Toen was het beest niet te vangen.
Het ziet er nu naar uit dat het dier ergens anders in de wildklem is gaan staan en daarna naar de voortuin is gestrompeld. Waar de klem vandaan komt, is bij de politie nog onbekend.
Bewoonster wist van niksDe bewoonster van het huis in Helmond, waar de kat in de voortuin werd gevonden, wist ook niet dat zo'n klem in haar tuin te vinden was. Nadat ze de wilde kat had gevonden, belde ze de dierenambulance.
Eerst werd besloten om de gewonde voorpoot te amputeren. De dierenarts besloot daarna de kat toch te laten inslapen, omdat het dier 'zo niet kan overleven' in de natuur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.