Caissière (20) met hoofddoek toch welkom bij tuincentrum GroenRijk in Tilburg-Noord

10 maart 2015 om 16:20
nl
Vragen in de gemeenteraad, commotie op de sociale media en het tuincentrum dat een gedragscode gaat opstellen over het uiterlijk van personeel. Het is allemaal het gevolg van de franchisenemer van tuincentrum GroenRijk in Tilburg die een sollicitante afwees vanwege haar hoofddoek.
Geschreven door

De 20-jarige Salouha Elajou solliciteerde bij het tuincentrum in Tilburg-Noord en stuurde een foto mee. Daarop kreeg ze te horen dat ze welkom was als ze haar hoofddoek zou willen afdoen.
BedrijfscultuurEen hoofddoek zou niet in de bedrijfscultuur passen. PvdA, GroenLinks en SP in de Tilburgse gemeenteraad willen dat het college met GroenRijk gaat praten.
Inmiddels is eigenaar van GroenRijk in Tilburg-Noord teruggefloten door het hoofdkantoor van GroenRijk. Directeur Koppenol laat weten het voorval te betreuren. Hij gaat een gedragscode voor het uiterlijk van personeel opstellen bij alle GroenRijk-vestigingen.
ExcusesDe Tilburgse eigenaar van Groen Rijk zou inmiddels excuses hebben gemaakt aan het adres van de moslima. Ze mag alsnog op gesprek komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.