Ex-model Lonneke Engel wil bijna kwart miljoen euro van Academy Bartels

10 maart 2015 om 16:39
nl
Ex-model Lonneke Engel uit Eindhoven wil 247.500 euro van de familie Bartels. Dit ter compensatie van de maandenlange mishandeling van haar paard U2 dat bij Academy Bartels in Hooge Mierde zou worden opgeleid tot Grand Prix-niveau.
Geschreven door

Partijen troffen elkaar dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch.
'Tot bloedens toe'Advocaat Stephan Wensing van de 32-jarige Engel stelt dat een succesvolle carrière van het talentvolle dressuurpaard door opzettelijk en ernstig toegebracht letsel, in de kiem is gesmoord. Volgens de klagers is het paard van Engel tot bloedens toe afgebeuld.
Volgens de familie Bartels was de trainingsmethode wel verantwoord. De aangifte wegens mishandeling van Lonneke Engel dateert van bijna een jaar geleden. Daarvoor maar ook daarna, slaagden partijen er niet in om tot een schikking te komen.
WaardedervingHet schadebedrag van bijna een kwart miljoen euro is gerelateerd aan de waardevermindering van U2. Volgens Engel was het dressuurpaard oorspronkelijk twee ton waard en dat zou na een goede dressuurtraining veel hoger uitkomen. Na de ontdekking van de mishandeling begin vorig jaar is het getaxeerd voor hooguit 2500 euro.
Volgens advocaat Stephan Wensing van Lonneke Engel heeft de familie Bartels vanwege de vele schriftelijke bewijzen dinsdag niet kunnen volhouden dat zij niets wisten van de mishandeling van U2. Hij is dan ook optimistisch over de rechterlijke uitspraak  Die is schriftelijk op 20 mei.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.