Regionale ambulancedienst neemt maatregelen om aanrijtijden ambulances te verbeteren

10 maart 2015 om 16:54
nl
De Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Brabant-Zuidoost neemt maatregelen om de ambulancezorg in gemeenten aan de rand van zijn werkgebied te verbeteren. Dit kondigt de RAV aan in een brief aan betrokken gemeenten. Maandag kwam naar buiten dat vooral gemeenten in Zuidoost-Brabant ontevreden zijn over de aanrijtijden van ambulances in het geval van spoedgevallen.
Geschreven door

In bijvoorbeeld Reusel-De Mierden was 35 procent van de spoedeisende ritten vorig jaar te laat. Om deze prestaties te verbeteren, wil de RAV de bezetting van zogenoemde satellietposten in zijn werkgebied verbeteren. Het gaat dan om ambulanceposten in Bladel, Deurne, Maarheeze en Best.
Door deze posten beter bezet te houden, zouden de aanrijtijden in randgemeenten beter moeten worden. Zo stelt de RAV in de brief aan de betrokken gemeenten.
Aanpassing meldkamersysteemOok gaat de RAV volgens de brief kijken naar mogelijkheden om ambulances uit buurregio’s sneller in te zetten in gemeenten aan de rand van zijn werkgebied. Hiervoor moeten aanpassingen worden gedaan in het meldkamersysteem.  
Een derde maatregel die de RAV aankondigt om de responsetijden te verbeteren, is een nieuw onderzoek naar de beste plekken voor ambulanceposten. Een onderzoek dat halverwege dit jaar zal beginnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.