24 bedrijven van vastgoedhandelaar Roger Lips uit Uden failliet verklaard

10 maart 2015 om 16:56
nl
De rechter in Den Bosch heeft dinsdag elf vennootschappen van de Udense vastgoedondernemer Roger Lips failliet verklaard.
Geschreven door

Het Brabants Dagblad weet dat daarnaast de rechtbanken in Amsterdam en Arnhem dinsdag ook al in totaal dertien bv's van Lips failliet hebben verklaard.
Het BD weet dat in alle gevallen curator Ruud Dekker uit Rosmalen de aanvrager is. Dekker zou van plan zijn alle 150 bv's van Lips failliet te laten verklaren. Hij gaat dat volgens de krant doen door middel van 25 aanvragen per week.
Geen gevolgen voor restaurant Tante PietjeEen van de failliet verklaarde bedrijven is Tante Pietje Den Bosch. Het faillissement van Van Tante Pietje bv heeft geen gevolgen voor het gelijknamige restaurant aan de Korte Putstraat in den Bosch.
Lips werd twee jaar geleden persoonlijk failliet verklaard en staat voor meer dan 100 miljoen euro in het krijt bij verschillende banken. Hij is vooral bekend omdat hij een van de grote vastgoedklanten was die de SNS Bank in grote problemen bracht.
Lips vluchtte naar DubaiDe vastgoedman vluchtte naar Dubai toen hem duidelijk werd dat hij de cel in dreigde te gaan omdat hij onvoldoende meewerkt aan de afwikkeling van zijn faillissement. Eerder mocht hij vanwege zijn tegenwerking al een tijd doorbrengen in de cel.
In januari werd hij even opgepakt, maar daarna weer vrijgelaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.