Schermer Bas Verwijlen uit Oss revalideert met hulp van ruimtevaarttechnologie - Omroep Brabant
Video

Schermer Bas Verwijlen uit Oss revalideert met hulp van ruimtevaarttechnologie

10 maart 2015 om 18:07
nl
Een door ruimtevaartorganisatie NASA ontwikkelde vorm van krachttraining moet schermer Bas Verwijlen uit Oss van een knieblessure afhelpen. Met pijnlijke geluidsgolven en zware oefeningen met vliegwielen probeert fysiotherapeut Cas Wolbert uit Rosmalen het herstel van Verwijlen te versnellen.
Geschreven door

Ingesnoerd als een bergbeklimmer en hijgend als een paard trekt Verwijlen met een lange, brede band een vliegwiel in gang. Een gebruikelijke blessurebehandeling is het niet. Een effectieve wel, volgens de fysiotherapeut van Verwijlen.
Wolbert: "In relatief weinig tijd kun je zo relatief veel kracht uitoefenen. Dat betekent dat je sneller traint. Daarom werkt dit zo goed voor astronauten en daarom is het ook zo goed voor Bas."
Slepende blessureVerwijlen is normaal gesproken nooit geblesseerd, maar uitgerekend nu de kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen naderen, weerhoudt een slepende blessure hem van het schermen van wedstrijden. Verwijlen: "Het is best pijnlijk. Dit doe je niet voor je lol. Maar door deze behandelingen genees ik wel sneller."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.