Video

Tijdcapsule in torenspits Uitwijk: 'Wensen zijn dicht bij God'

10 maart 2015 om 17:48
nl
In de gouden bol op de kerk in Uitwijk zit sinds dinsdag een tijdcapsule. Een koperen buis vol met wensen van mensen uit het dorp. De bol werd teruggeplaatst op de gerenoveerde torenspits van de protestantse kerk.
Geschreven door

De torenspits was rot en is compleet gerestaureerd. "De bol is hol van binnen, en toen hij er af werd gehaald hoopten we dat er wat in zou zitten", vertelt Roland van Vugt. "Maar hij was leeg." Kinderen hebben nu wensen opgeschreven, maar ook het bestuur van de gemeente Woudrichem, de burgemeester, de dominee en de koster.
Gemeente AltenaDe wensen in de capsule variëren van geen oorlog of geen olifantenjacht meer, tot de hoop dat opa het nog lang maakt ondanks zijn ziekte. De gemeente Woudrichem hoopt dat tegen de tijd dat de koker wordt geopend er een nieuwe fusiegemeente Altena is. Alle wensen gaan in een koperen koker.
"In de hoop dat bij een volgende renovatie mensen de bol openen en onze boodschappen lezen", aldus Van Vugt. "Wie weet wel over honderd jaar."
Dicht bij de hemelVolgens dominee Gerco Lok zitten de wensen hoog in de torenspits dicht bij God. "Wie weet worden de wensen verhoord", lacht hij, "Ze zitten dicht bij de hemel, dus dat komt wel goed."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.