Provincie wil om tafel met staatssecretaris Mansveld over treinbotsing in Tilburg

11 maart 2015 om 08:35 • Aangepast 21 november 2020 om 19:35
nl
De provincie wil met staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) overleggen over de treinbotsing in Tilburg van vorige week. Dat staat in een brief van de provincie die dinsdagavond online verscheen.
Profielfoto van
Geschreven door

In 2007 ging het in Tilburg al bijna mis. Toen werden veiligheidsmaatregelen getroffen. De provincie vraagt in de brief aan de staatssecretaris of die maatregelen de afgelopen jaren adequaat genoeg zijn geweest.

Wachten op privacy instellingen...

Overleg over ontstane situatieVanaf april wordt gewerkt aan de Betuweroute in Duitsland waardoor tot 2022 meer goederentreinen door Brabant gaan rijden. De provincie vraagt zich af of de staatssecretaris vast blijft houden aan de toezegging dat zoveel mogelijk gevaarlijke goederentreinen via de Betuweroute blijven rijden.
De provincie wil zo spoedig mogelijk met Mansveld en de betrokken gemeenten aan de Brabantroute om tafel om te overleggen over de ontstane situatie. De gemeenten aan de Brabantroute lieten maandag weten een brandbrief te sturen naar de staatssecretaris en de Tweede Kamer.
OngelukVrijdag botste een stoptrein achterop een stilstaande goederentrein in Tilburg. De machinist van de passagierstrein was door een rood sein gereden. Acht inzittenden raakten lichtgewond. Door de botsing lekte het brandbare butadieen uit de goederentrein.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.