Goedemorgen Brabant! De vijf berichten die je woensdag voor je eerste kop koffie moet hebben gelezen

11 maart 2015 om 09:00
nl
Goedemorgen, klaar voor het midden van de werkweek? Er is alweer genoeg gebeurd in onze provincie. Dus wrijf de slaap maar uit je ogen, neem een kop koffie en lees hier de vijf berichten om je woensdag mee te beginnen.
Geschreven door

Veel kans op slachtoffers bij treinramp Tilburg, maar gemeente bouwt door rond het spoorHet treinongeluk in Tilburg zorgt nog voor flink wat discussie. Zo zeggen deskundigen dat Tilburg een groot risico loopt als er een ongeluk met giftreinen gebeurt. De stad staat na Dordrecht op de tweede plek van Nederland waar het risico is dat er veel slachtoffers kunnen vallen bij een treinongeluk.
'ASML ontwijkt Nederlandse belasting via België'ZEMBLA meldt woensdag dat chipmachinefabrikant ASML uit Veldhoven de Belastingdienst in Nederland ontwijkt. In plaats daarvan maakt het bedrijf gebruik van gunstige belastingregelingen in België. De belastingontwijking van ASML is niet illegaal, maar staat wel sterk ter discussie. Eurocommissaris voor Mededinging, Margrethe Vestager, vindt dat als je als multinational winst maakt in een land, ook in dat land belasting moet betalen.
Overvallers dreigen met vuurwapen, spuiten pepperspray en slaan bewoner bij woningoverval Den BoschEen man en een vrouw zijn vannacht door een tweetal overvallen in hun eigen huis. Dat gebeurde rond halfeen toen ze thuis kwamen aan de Doctor Schaepmanstraat in Den Bosch. De slachtoffers werden bedreigd met een vuurwapen en bespoten met pepperspray. De man des huizes kreeg een klap en is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De overvallers namen onder andere sieraden mee als buit.
Grote vechtpartij bij wedstrijd RKSV Volkel 5 en Vorstenbossche Boys 6, aangifte van mishandelingOngeveer twintig man was betrokken bij een vechtpartij tussen het vijfde elftal van RKSV Volkel en het zesde team van Vorstenbossche Boys. Een slachtoffer brak zijn neus, hij heeft aangifte gedaan. De tuchtcommissie van voetbalbond KNVB gaat onderzoek doen naar de vechtpartij. Wat de aanleiding voor de vechtpartij was, is niet bekend.
Mist in Brabant, zicht minder dan tweehonderd meterZo, je bent weer op de hoogte van het nieuws. Maar ga je vanmorgen de weg op? Pas dan op, want op veel plekken is het zicht niet meer dan tweehonderd meter door dichte mist. De verwachting is dat de mist in de tweede helft van de ochtend zal wegtrekken. Op meerdere plekken in het land zijn delen van snelwegen afgesloten door ongelukken, zo melden Rijkswaterstaat en de VerkeersInformatieDienst (VID).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.