Hannah Hoekstra, Benja Bruijning en Frank Lammers spelen hoofdrollen in film De Helleveeg

11 maart 2015 om 09:22
nl
Hannah Hoekstra en Benja Bruijning gaan de hoofdrollen spelen in de film De Helleveeg, naar de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden uit Geldrop. Ook Frank Lammers uit Mierlo speelt mee in de film, evenals Robert de Hoog, Anneke Blok en Beau Schneider.
Geschreven door

Het scenario en de regie van de tragikomedie zijn in handen van André van Duren uit Reek. Hij maakte eerder de film De Bende van Oss.
Brabant in jaren zestig, zeventig en tachtigHet verhaal in het boek van Van der Heijden speelt zich af in het Brabant van de jaren zestig, zeventig en tachtig van de vorige eeuw.
Familiegeheimen aan het lichtHoekstra speelt tante Tiny, die lijdt aan smetvrees en een dwangmatig scherpe tong. Voor Albert Egberts (Bruijning) is tante Tiny even afschrikwekkend als intrigerend. Eenmaal zelf volwassen geworden stuurt Albert aan op een grote confrontatie waarbij eindelijk alle familiegeheimen aan het licht komen.
De film kreeg eerder een half miljoen euro van het Nederlands Filmfonds. De Helleveeg wordt 10 maart 2016 in de Nederlandse bioscopen verwacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.