Video

Kruisband Menno Koch afgescheurd, NAC-verdediger maanden uitgeschakeld

11 maart 2015 om 09:37 • Aangepast 21 november 2020 om 19:35
nl
NAC Breda-verdediger Menno Koch kan maanden niet voetballen. De van PSV gehuurde speler heeft de kruisband van zijn rechterknie afgescheurd. Ook zit er een flinke scheur in zijn meniscus. Zo is uit een mri-scan gebleken. Koch liep de blessure zondag in de Kuip op bij een overtreding die hij maakte op Feyenoord-speler Elvis Manu.
Profielfoto van
Geschreven door

Aanstaande zaterdag speelt NAC Breda een cruciaal duel met Go Ahead Eagles. Die wedstrijd moet door de Bredase club gewonnen worden om nog hoop te houden op het direct ontlopen van degradatie of het spelen van de nacompetitie.

Wachten op privacy instellingen...

Henrico Drost zou de positie van Koch achterin kunnen overnemen. Drost is weer hersteld van een schouderblessure en kwam al driemaal in actie bij de beloften.
'Mijn leven stort even in elkaar'De 20-jarige Koch baalt enorm van de blessure. "Voetballen is op dit moment mijn leven. Als dat op een gegeven moment stil wordt gezet, stort je leven in elkaar. Ik ben woedend geweest, verdrietig, maar baal vooral enorm van deze situatie."
Naar verwachting kan de verdediger zes tot negen maanden niet in actie komen. Hij moet eerst worden geopereerd. Zijn verhuurperiode aan NAC loopt tot het einde van dit seizoen, dus het is al wel helder dat Koch zijn laatste duel voor de club uit Breda alweer heeft gespeeld.
Nieuw contract bij PSVPSV is de daadwerkelijke werkgever van de voetballer. In Eindhoven heeft Koch nog een contract tot de zomer, maar eerder werd al uitgesproken dat die verbintenis wordt verlengd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.