Noodlening voor hulpverleners Oisterwijk vanwege problemen PGB-uitbetalingen

11 maart 2015 om 11:46
nl
De gemeente Oisterwijk verstrekt hulpverleners die betaald worden uit een persoonsgebonden budget (PGB) een renteloze lening. Er is een achterstand in de uitbetaling hiervan aan diverse hulpverleners die hierdoor in financiële problemen kunnen komen.
Geschreven door

Oisterwijk is voor zover bekend de eerste gemeente in Brabant die overgaat tot deze noodmaatregel.
OpstartproblemenDe achterstand komt door opstartproblemen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB), die sinds 1 januari dit jaar de uitbetalingen van PGB's voor alle gemeenten in Nederland verzorgt. Op die datum kregen de gemeenten het beheer over PGB's.
Met een persoonsgebonden budget kopen hulpbehoevenden zelf zorg en ondersteuning in bij hulpverleners. Daar zit nu de klad in.
Geen vergoeding in januari en februariOisterwijk wil met de noodleningen voorkomen dat de zorg aan haar inwoners in de knel komt door de problemen die hulpverleners ondervinden door de betalingsachterstanden. De renteloze lening is bedoeld voor hulpverleners met cliënten in Oisterwijk aan wie in januari en februari ondersteuning is verleend via een PGB, zonder dat de hulpverleners hiervoor vergoed zijn door de SVB.
Er zijn al eerder problemen in de zorgvoorziening gemeld door de achterstand bij PGB-uitbetalingen. Dinsdag heeft de SP in de Eindhovense gemeenteraad vragen gesteld over de problemen rond het persoonsgebonden budget.
De Sociale Verzekeringsbank verwacht dat ze de achterstand in april heeft weggewerkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.