Roemer: 'Gedeputeerde Van den Hout moet zelf zijn conclusies trekken'

11 maart 2015 om 12:02
nl
Fractievoorzitter Emile Roemer van de SP vindt dat provinciebestuurder Johan van den Hout zijn conclusies moet trekken als hij zich er niet thuis voelt. Van den Hout zei vorige week dat partijvoorzitter Jan Marijnissen te autoritair is, niet tegen kritiek kan en maar beter kan vertrekken. Volgens SP-lijsttrekker in Provinciale Staten Nico Heijmans blijft Van den Hout eerste kandidaat.
Geschreven door

Binnen de partij is ophef ontstaan nadat Van den Hout zich kritisch uitliet over de partijcultuur binnen de SP. Zo zou partijvoorzitter Jan Marijnissen te autoritair zijn en niet tegen kritiek kunnen.
Roemer kaatst de bal terug. "Misschien moet Van den Hout juist zijn conclusies trekken", zei hij op BNR Nieuwsradio.
Roemer vindt dat Van den Hout genoeg momenten heeft gehad om kritiek te uiten op de partij, zoals onlangs nog bij het partijcongres.
'Hij blijft eerste kandidaat'Nico Heijmans laat weten dat Van den Hout de eerste kandidaat blijft om gedeputeerde te worden als de SP na de verkiezingen in Brabant weer in een coalitie komt.
"Johan van den Hout is en blijft onze eerste kandidaat, laat daar geen misverstand over bestaan. Hij is ontzettend allround en kan elke portefeuille doen", reageerde Heijmans woensdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.