Kersverse bewoner overvallen huis Den Bosch wil weer weg: 'Denk niet dat ik hier wil blijven wonen'

11 maart 2015 om 12:24
nl
Hij was zelf niet thuis, maar de schrik zit er goed in bij de bewoner van het huis aan de Doctor Schaepmanstraat in Den Bosch dat dinsdagnacht werd overvallen. De jongen die op het huis paste en diens vriendin werden slachtoffer. De bewoner woonde er maar net. "De lampen hingen er nog niet eens", zo vertelt de man, die alweer weg wil.
Geschreven door

De man had zelf veel gedaan aan de huurwoning. Hij overweegt nu alweer op zoek te gaan naar een nieuw huis. "Ik denk niet dat ik hier wil blijven wonen", verzucht hij. Hij was op visite bij iemand anders toen de overval werd gepleegd.
Slachtoffers werden opgewachtBij de overval stonden twee daders hun slachtoffers op te wachten toen ze bij het huis aankwamen. Ze sloegen de jongen en die liep hierbij een hoofdwond op die gehecht moest worden. Hij gaat in de loop van woensdagmiddag aangifte doen.
De overvallers zouden gedreigd hebben met een machinegeweer en gevraagd hebben naar de kluis. "Maar ik heb geen kluis", liet de bewoner weten. De overvallers gingen er daarom alleen vandoor met de sieraden die de jongen droeg en zijn sleutelbos.
Aan de bos zitten behalve sleutels van het huis waar hij oppaste ook dat van zijn eigen huis. Ook namen de overvallers zijn autosleutels mee. Via de achterdeur verlieten de overvallers het huis.
Verkeerde huisZe zouden hebben geprobeerd weg te komen met de auto van de bewoner van het pand. Omdat de overvallers daarin werden gestoord, lieten ze de auto staan.
De bewoner weet niet waarom zijn huis werd uitgezocht door de overvallers. Hij heeft van de politie begrepen dat ze het verkeerde huis hadden. Ook denkt hij niet dat ze voor hem kwamen. "Ik heb geen vijanden."
Erg lange overvallerDe politie laat weten dat een van de overvallers opvallend lang is. Hij zou langer dan twee meter zijn. De overvallers zijn tot op dit moment spoorloos.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.