Scooterrijder scheurt roekeloos door Eindhoven, botst op auto en wordt dan aangehouden - Omroep Brabant

Scooterrijder scheurt roekeloos door Eindhoven, botst op auto en wordt dan aangehouden

11 maart 2015 om 13:55
nl
Een 23-jarige scooterrijder uit Eindhoven is dinsdagmiddag na een dollemansrit aangehouden op de Hagenkampweg in Eindhoven. Hij kon na een achtervolging aangehouden worden toen hij tegen een auto botste die hij voorrang had moeten geven.
Geschreven door

Een motoragent zag de 23-jarige man op zijn achterwiel met, volgens de politie, 'veel te hoge snelheid voorbijrazen' op de Kruisstraat. Toen de scooterrijder een stopteken negeerde, zette de motoragent de achtervolging in.
Tegen het verkeer inDe man probeerde uit alle macht uit handen van de politie te blijven. Op de Bakkerstraat reed hij tegen het verkeer in, slingerde over de weg en reed rakelings langs voetgangers en fietsers.
Automobilisten moesten zeer hard remmen om de scooterrijder niet aan te rijden. Op een fietspad aan de Anthony van Leeuwenhoeklaan zou hij tegen de honderd kilometer per uur hebben gereden.
Tegen auto gebotstOp de Karel de Grotelaan botste de scooterrijder uiteindelijk op een auto die hij voorrang had moeten geven. Hij vluchtte te voet verder en kon kort daarop op de Hagenkampweg worden aangehouden.
De man is in de cel gezet. Zijn beschadigde brommer is in beslag genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.