Onderzoek naar stenen op spoor bij Etten-Leur: 'Een ernstig misdrijf'

11 maart 2015 om 17:47
nl
De politie onderzoekt wie dinsdagavond bij Etten-Leur een berg stenen op het spoor heeft gelegd. Dat meldt ProRail woensdag. "Het opzettelijk in gevaar brengen van het treinverkeer is een ernstig misdrijf", aldus een woordvoerder van de spoorbeheerder.
Geschreven door

De spoorbeheerder vermoedt dat vandalen de stenen op het spoor hebben gelegd. Dat gebeurde tegen tien uur. "De machinist voelde een flinke klap. Hij schrok behoorlijk en zette de trein zo snel mogelijk stil." Het treinverkeer tussen Roosendaal en Breda lag vervolgens een uur stil.
'Zeer ernstige gevolgen'Volgens de spoorbeheerder lijkt het plaatsen van stenen misschien onschuldig vandalisme. "Maar het kan zeer ernstige gevolgen hebben." Als de daders worden opgespoord, hoeven die er niet op te rekenen dat het met een transactie wordt afgedaan. De zaak wordt dan voorgelegd aan de officier van justitie.
ProRail wijst er verder op dat spoorlopen verboden is. Het is levensgevaarlijk en het zorgt voor veel vertraging voor het treinverkeer. Wie op het spoor in de kraag wordt gevat, krijgt een boete van 140 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.