Video

Brabantse PVV geweerd bij verkiezingsdebat FNV West-Brabant in Bergen op Zoom: 'Pure discriminatie'

12 maart 2015 om 16:33 • Aangepast 21 november 2020 om 19:34
nl
De PVV Noord-Brabant is donderdagavond niet welkom bij een verkiezingsdebat van FNV West-Brabant in Bergen op Zoom. Volgens de PVV gaat het om 'pure discriminatie en een belediging van de democratie'. Platform Vrije Politiek kwam donderdagavond ook niet. "Voor de democratie moet je kunnen debatteren. Dit is wel heel erg", aldus Leo Broers van de PVP. Hij riep andere partijen ook om ook niet te komen maar daar werd geen gehoor aan gegeven.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens de PVV stuurde FNV West-Brabant op 8 februari alle politieke partijen die deelnemen aan de Statenverkiezingen een uitnodiging voor het debat waar ook de voorzitter van de FNV Ton Heerts ook aanwezig was.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

'Niet welkom'De Brabantse PVV-fractie accepteerde de uitnodiging, maar kreeg later van de vakbond te horen tóch niet te mogen komen.
Volgens de partij legde de FNV dat als volgt uit: "Het dagelijks bestuur van de FNV heeft vorig jaar, naar aanleiding van de Marokkanen-uitspraken, besloten dat de PVV niet meer uitgenodigd wordt voor acties en bijeenkomsten van de FNV en de aangesloten bonden. Dit omdat de uitlatingen strijdig zijn met de grondslagen van de FNV. Dit besluit is destijds via de pers gecommuniceerd. Onze lokale vrijwilligers waren onvoldoende van dit besluit op de hoogte waardoor helaas een miscommunicatie is ontstaan.”
PVV: 'Pure discriminatie'De PVV is woedend dat 'het standpunt van veel kiezers in de provincie nu in een verkiezingsdebat niet gehoord mag worden.' "Dat is geen miscommunicatie, maar pure discriminatie", zegt PVV-lijsttrekker Alexander van Hattem.
"Voor gestaalde kaders van de FNV weegt de politieke correctheid zwaarder dan de democratie. Daarmee doet de FNV de Brabantse kiezers tekort en maken zij een open discussie over belangrijke thema's als economie en werkgelegenheid in West-Brabant onmogelijk", aldus Van Hattem.
"En ondertussen stuurt FNV ons wel een brief waarin ze zeggen wat ze allemaal in het nieuwe bestuursakkoord voor Brabant willen hebben. Daar hebben ze ons blijkbaar wel voor nodig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.