Bewoners Moerdijk overhandigen petitie: 'Geen gevaarlijk goederenspoor langs onze huizen!'

12 maart 2015 om 12:16
nl
Inwoners van de gemeente Moerdijk overhandigen komende dinsdag de petitie 'Geen gevaarlijk goederenspoor door de woonplaatsen van Moerdijk' aan de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu. De petitie is inmiddels 319 keer ondertekend. "Op enkele plaatsen rijden de goederentreinen op nog geen acht meter afstand langs ons huis!"
Geschreven door

De bewoners maken zich zorgen om de invoering van de Wet Basisnet Spoor. Op dit moment rijden al bijna 10.000 ketelwagons met gevaarlijke stoffen per jaar door de gemeente Moerdijk. Maar volgens de wet mag dit aantal toenemen tot ruim 50.000 wagons in 2020 en ruim 100.000 in 2040.
Dwars door ZevenbergenDe spoorlijn loopt onder meer dwars door Zevenbergen. Het overgrote deel van de 319 ondertekenaars komt dan ook uit Zevenbergen.
"De overheid heeft geen oog voor de schade en de onveilige, onleefbare situatie die ontstaat als de wet uitgevoerd wordt over dit bestaande spoortraject", schrijven de bewoners.
VeiligheidsmaatregelenDe bewoners vragen de staatssecretaris stappen te ondernemen die het gevaarlijke transport uit de woonplaatsen zal houden. Onlangs verdedigde burgemeester Jac Klijs de wet nog: door geplande veiligheidsmaatregelen langs het spoor zou de veiligheid er juist op vooruit gaan, in plaats van achteruit.
Bij de overhandiging zijn twee raadsleden uit de gemeente Moerdijk aanwezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.