Somalische gezinnen worden al maanden gepest in Lith: 'Ze zijn doodsbang'

12 maart 2015 om 13:57 • Aangepast 21 november 2020 om 19:34
nl
Twee Somalische gezinnen in Lith worden al maanden gepest. Sinds ze er zijn komen wonen, worden de gezinnen getreiterd en lastiggevallen. Waarschijnlijk door baldadige jeugd, zegt een buurvrouw. "Ze durven niet eens meer open te doen, ze zijn doodsbang."
Profielfoto van
Geschreven door

De twee gezinnen wonen nu een jaar in Lith. En de pesterijen zijn al maanden aan de gang. Een buurvrouw, die anoniem wil blijven, vertelt wat de gezinnen bijna dagelijks mee moeten maken.
Eieren tegen de ramen"De kinderen worden gepest op weg naar school, het is belletje trekken aan de deur en 's avonds worden er eieren tegen de ramen gegooid." De buurvrouw ziet hoe het gezin naast haar eraan onderdoorgaat. "Ze durven niet eens meer open te doen, ze zijn doodsbang."
Tegen de ramen van het andere Somalische gezin in Lith werden stenen gegooid, zo hoorde verslaggever René van Hoof. De twee gezinnen, die het eigen thuisland door de burgeroorlog hebben moeten ontvluchten, worden geteisterd sinds ze in Lith wonen. "Ik denk dat baldadige jeugd erachter zit", zegt de buurvrouw.
Kwajongens werkWethouder René Peters (CDA) neemt de zaak hoog op. Hij zegt dat er gezorgd moet worden dat de Somaliërs beter integreren in Lith. Vluchtelingenwerk Oss en welzijnsorganisatie Vivaan zijn aan het kijken hoe ze met buurtbewoners in gesprek kunnen over de problemen.
De daders zijn volgens de buurt en de wethouder kwajongens. "Maar dat maakt het niet minder erg", aldus René Peters.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.