FC Den Bosch en RKC Waalwijk net als NAC Breda onder curatele van KNVB

12 maart 2015 om 15:05
nl
Het aantal clubs in het betaalde voetbal dat in een financieel zorgwekkende toestand verkeert, is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Twaalf clubs, waaronder NAC Breda, FC Den Bosch en RKC Waalwijk, zijn door de KNVB ingedeeld in categorie 1 van het Financial Rating System. Dat betekent dat ze onder curatele staan van de voetbalbond.
Geschreven door

De indeling van KNVB is gebaseerd op de ingediende jaarcijfers 2013/2014 en de prognosecijfers van 2014/2015.  
Plan van AanpakFC Den Bosch en RKC Waalwijk waren vorig jaar nog ingedeeld in de 'veilige' categorie 2, maar zijn in de problemen geraakt en moeten verplicht met een Plan van Aanpak werken om de boel weer gezond te krijgen. Ook PEC Zwolle, NEC, FC Dordrecht, VVV-Venlo, Roda JC en Telstar zijn afgedaald naar categorie 1.
NAC verwacht terugkeer naar veilige havenNet als Fortuna Sittard, FC Twente en De Graafschap stond NAC Breda al onder verscherpt toezicht van de KNVB. De Bredase club denkt echter op basis van de halfjaarcijfers, die onlangs zijn ingeleverd, op korte termijn terug te keren naar categorie 2. "De cijfers zijn gebaseerd op het meetmoment in oktober", zegt directeur Justin Goetzee. "Wij hebben eerder al aangekondigd dat we gezien de nieuwe cijfers verwachten terug te keren naar de veilige categorie."
Categorie 2 Excelsior is erin geslaagd van categorie 1 naar de veiligere categorie 2 te promoveren. Daarbij vraagt de financiële situatie nog wel aandacht, maar is er geen acute nood. In categorie 2 zitten ook de Brabantse clubs Helmond Sport, Willem II en FC Eindhoven.
GezondPSV en FC Oss zijn de enige Brabantse club die de financiële huishouding helemaal goed op orde hebben. In de categorie 3 zitten verder Ajax, Almere City FC, SC Cambuur, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, sc Heerenveen en Feyenoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.