Te weinig bewijs dat Miloud B. opdracht gaf om Litouwer Gintas Macionis uit Huijbergen te liquideren

12 maart 2015 om 15:15
nl
Het Openbaar Ministerie in Breda heeft vooralsnog te weinig bewijs voor de beschuldiging dat de 40-jarige Amsterdammer Miloud B. opdracht heeft gegeven voor de liquidatie van Litouwer Gintas Macionis vorig jaar in Huijbergen. Dat heeft de de rechtbank donderdag geoordeeld. De verdachte blijft nog wel minimaal een maand vastzitten voor softdrugshandel.
Geschreven door

De veertigjarige Miloud B. werd eind februari aangehouden. De politie denkt dat hij aan een groep mannen uit de Balkan opdracht heeft gegeven om Gintas Macionis te vermoorden wegens een conflict over drugs. De ex-vrouw van het slachtoffer wees de Amsterdammer aan als de opdrachtgever.
Door hoofd geschotenDe 37-jarige Gintas Macionis uit Litouwen werd in februari op de oprit van zijn recreatiewoning in Huijbergen door het hoofd geschoten.
Voor de liquidatie werden vorig jaar drie verdachten opgepakt. Bij poliieacties in februari en afgelopen dinsdag werden drie mannen, onder wie Miloud B., en drie vrouwen gearresteerd.
Biecht van gevangeneDe zaak kwam aan het rollen door de biecht van een andere betrokkene. Een man die in Duitsland in de gevangenis zit begon te vertellen dat hij bij de liquidatie aanwezig is geweest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.