Dertien maanden jeugdgevangenis voor gewapende overval tankstation Schijndel

12 maart 2015 om 15:17
nl
Een 23-jarige man uit Sint-Michielsgestel moet ruim dertien maanden naar de jeugdgevangenis voor het plegen van een gewapende overval op een Total-tankstation in Schijndel. De overval vond plaats in april 2013.
Geschreven door

Behalve de dertien maanden legde de rechter in Den Bosch de overvaller donderdag ook acht maanden voorwaardelijke jeugddetentie op, met een proeftijd van drie jaar. De man kreeg de straf ook voor het verschillende keren tanken zonder te betalen.
BalletjespistoolBij de overval werd een medewerker van het tankstation aan de Molendijk Zuid in Schijndel bedreigd met een zogenoemd balletjespistool. Op dat moment bleven twee medeverdachten achter in een auto. Uiteindelijk maakte de overvaller 215 euro, sigaretten en snoep buit.
De twee medeverdachten werden in november al veroordeeld voor hun aandeel in de overval.
21 jaar: toch jeugdrechtHoewel de man uit Sint-Michielsgestel toen hij de overval pleegde 21 jaar was, heeft de rechter bij het bepalen van zijn straf toch het jeugdrecht toegepast. De rechter deed dit op basis van adviezen van deskundigen.
De man lijdt volgens deskundigen aan een ‘ziekelijke stoornis en gebrekkige ontwikkeling van zijn geestvermogens’. De rechtbank beschouwt hem daarom als licht verminderd toerekeningsvatbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.