Veel Brabantse fokpaarden op Indoor Brabant

12 maart 2015 om 17:47
nl
Indoor Brabant in de Brabanthallen in Den Bosch is donderdagmiddag begonnen. Dit paardensportevenement is een van de belangrijkste ter wereld. Op de eerste dag kwamen vooral de regionale ruiters en amazones in actie.
Geschreven door

Naar Indoor Brabant komen veel internationale ruiters en veel van die ruiters rijden op paarden uit Brabant. In onze provincie zitten namelijk veel succesvolle paardenfokkers. Eén van die paardenfokkers is Frans Burgers uit Moergestel: "Er zijn genoeg paarden van deze fokkerij die prijzen hebben gewonnen. Het wereldkampioenschap of de Olympische Spelen: eigenlijk alle belangrijke titels."
Hulpmiddel voor boerenVolgens Gerrit-Jan Swinkels, voorzitter van Indoor Brabant, is het logisch dat de Brabantse paarden het zo goed doen: "We leven hier op de zandgrond. Van oudsher is het paard een hulpmiddel voor de boeren. Jaren geleden fokten de boeren al met de paarden. Die Brabantse fokkers hebben hun expertise overgedragen aan hun kinderen en kleinkinderen."
Indoor Brabant duurt nog tot en met zondag. De hoogtepunten zijn de internationale dressuur- en springwedstrijden in het weekend. Van de veertig beste springruiters van de wereld komen er 32 naar Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.