Video

Amsterdamse liquidatie voorkomen door geheime operatie in Eindhoven

13 maart 2015 om 08:59
nl
De politie heeft met een geheime operatie in Eindhoven een Amsterdamse liquidatie voorkomen. Vier verdachten van 20 en 21 jaar uit Amsterdam, die op 1 februari onderweg waren om een liquidatie te plegen in Amsterdam, hadden al weken een BMW op een onbekende plek in Eindhoven staan, zo weet Omroep Brabant uit betrouwbare bronnen.
Geschreven door

Het voorkomen van de liquidatie was voor de politie een hele operatie. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam kwam de auto, waar automatische wapens in lagen, op het spoor door twee Amsterdamse onderzoeken naar zware criminaliteit.
Wapens onklaar gemaakt In het geheim werd in Eindhoven een kijkje genomen in de BMW met gestolen kentekenplaten. Alle signalen wezen erop dat de auto in Eindhoven bij een liquidatie of een ander misdrijf gebruikt zou worden.
Besloten werd om de automatische wapens te saboteren en terug te leggen. De BMW werd enkele weken dag en nacht in de gaten gehouden.
Arrestatieteam schietIn de nacht van zaterdag op zondag, 1 februari, werd de auto opgehaald. Het observatieteam volgde de wagen. Op het moment dat de auto, die inmiddels vergezeld werd door een andere auto, Amsterdam in reed, greep een arrestatieteam in. Een van de verdachten stapte uit met een kalasjnikov en werd door het arrestatieteam neergeschoten.
In de BMW werden vervolgens de automatische wapens gevonden. Ook lag er een jerrycan met benzine. Volgens de politie is dat een aanwijzing voor een liquidatieplan, aangezien vluchtauto's vaak in brand worden gestoken.
Doelwit De Amsterdamse hoofdverdachten zouden familie in Eindhoven hebben wonen. Politie en justitie zeggen in elk geval wel dat ze een vermoeden hebben wie het doelwit van de liquidatie was, maar willen daar niet meer over zeggen. Wel zou het beoogde slachtoffer van tevoren door de politie zijn gewaarschuwd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.