Eerste ei van Oisterwijkse bosuil is uitgebroed, geboorte uilskuikens live te volgen

12 maart 2015 om 22:22
nl
Op het filmpje hoor je het kuiken al piepen en zie je al een mooi gaatje in het ei. De Oisterwijkse bosuil die al een tijdje live is te volgen via de webcam, heeft haar eerste uilskuiken uitgebroed.
Geschreven door

Om kwart voor tien donderdag kreeg het vrouwtje nog eten van haar partner en niet veel later, om halfelf, brak ineens het ei. Het kuikentje heeft zich nog niet laten zien, maar zit veilig onder de vleugels van moeder uil. En moeder verwacht nog meer kuikens, want er liggen meerdere eitjes in het nestkastje. [Youtube:body:https://youtu.be/R7NIM9la2Dk]
UitvliegenDe jonge uilen blijven na hun geboorte nog een maand in het nest voor ze uitvliegen. De Oisterwijkse bosuil was er vroeg bij dit jaar. Begin februari legde ze haar eieren al. Sindsdien is ze druk met broeden en voorziet het mannetje haar van eten.
Iedereen kan het gezinnetje volgen, want er hangt een camera in het nestkastje waar het vrouwtje zit te broeden. Dat is ergens in de Oisterwijkse bossen. Nu dus even wachten nog op de broertjes en zusjes van het piepjonge kuikentje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.