Staatssecretaris woont herdenking busramp vrijdag in Zwitserse Sierre bij - Omroep Brabant

Staatssecretaris woont herdenking busramp vrijdag in Zwitserse Sierre bij

13 maart 2015 om 07:45
nl
Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs is vrijdag aanwezig bij de herdenking van de busramp die drie jaar geleden plaatsvond in het Zwitserse Sierre. Bij dat ongeval in een tunnel kwamen 28 inzittenden om het leven, onder wie 22 schoolkinderen.
Geschreven door

Zes kinderen kwamen uit Nederland. Het ging onder meer om de 11-jarige Roma Daris uit Bergeijk en het 11-jarige petekind van Johan Vlemmix, Ilana. Zij zaten op basisschool 't Stekske in het Belgische Lommel, net over de grens bij Valkenswaard.
Staatssecretaris Dekker bezoekt vrijdag de herdenking met de Belgische premier Charles Michel en de families van de slachtoffers. Aanvankelijk zou premier Rutte naar de herdenking gaan, maar hij wil gezien de actualiteit bij de ministerraad zijn.
'Noodlottig ongeval'De busramp vond in 2012 plaats toen de passagiers terugkwamen van een skivakantie. In de bus zaten twee schoolklassen, één uit Lommel en één uit Heverlee.
De Zwitserse autoriteiten deden uitvoerig onderzoek en concludeerden vorig jaar dat er sprake was van een noodlottig ongeval. Zij gaan ervan uit dat de chauffeur niet moedwillig de bus heeft laten verongelukken. Mogelijk zou de man zijn flauwgevallen. Nabestaanden twijfelen aan de uitkomsten van het onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.