Bol.com wil distributiecentrum van dertig voetbalvelden groot in Waalwijk

13 maart 2015 om 09:13
nl
Bol.com, de grootste internetwinkel van Nederland, heeft vergaande plannen om een enorm groot nieuw logistiek centrum te bouwen in Waalwijk. Verschillende bronnen hebben aan Brabants Dagblad bevestigd dat de onderhandelingen zo goed als afgerond zijn.
Geschreven door

Het nieuwe logistieke centrum wordt zo'n dertig voetbalvelden groot en moet komen op bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk. Het zou om de grootste grondverkoop in de historie van de gemeente Waalwijk gaan. De nieuwbouw van Bol.com zou op termijn goed zijn voor tweeduizend tot drieduizend banen.
Lippen op elkaarAlle betrokken partijen willen niets over de deal zeggen. Wethouder Ronald Bakker van Economische Zaken houdt het in het Brabants Dagblad op: "Dagelijks bespreken wij met bedrijven de mogelijkheden zich te vestigen in Waalwijk. Daar doen wij tussentijds geen mededelingen over." Volgens Bol.com is er 'niets concreets'.
De distributie van Bol.com wordt nu ook al vanuit Waalwijk verzorgd. Dit wordt gedaan door Docdata.
VerrassingFractievoorzitter Ad van Hamond van Lokaal Belang, de grootste partij in de gemeenteraad van Waalwijk is verrast over het nieuws. "Als dit verhaal klopt is het natuurlijk geweldig voor Waalwijk. Een mega-impuls voor de economie. Heel goed nieuws." Hij hoopt dat er banen vrijkomen voor mensen die via de sociale dienst Baanbrekers van de gemeente Waalwijk en Loon op Zand nu een uitkering krijgen. "Het gaat vast om laaggeschoold werk, en het zou ruimte kunnen bieden aan de groep mensen die heel graag aan de slag wil."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.