Agent die Memphis van Veen (18) doodreed volgende week voor rechter

13 maart 2015 om 13:25
nl
De politieman die in maart 2013 in Eindhoven de 18-jarige Memphis van Veen doodreed, staat volgende week vrijdag voor de rechtbank in Den Bosch. De agent wordt verdacht van het veroorzaken van een ongeval met dodelijke afloop.
Geschreven door

Memphis van Veen reed op die bewuste dag met haar snorfiets over de kruising van de Noord-Brabantlaan en de Welschapsedijk in Eindhoven. Het licht stond op groen toen ze overstak. Ze werd geschept door een auto van een arrestatieteam en overleed ter plaatse.
Rest van arrestatieteam niet vervolgdDe agent uit Eindhoven is de enige die zich in deze zaak voor de rechter moet verantwoorden. De familie van Memphis vindt ook dat de leider van het arrestatieteam vervolgd moet worden. Volgens de nabestaanden was hij medeschuldig aan het ongeluk.
Justitie bepaalde vorig jaar echter dat dit niet het geval is. De leider van het arrestatieteam heeft de wegenverkeerswet volgens justitie niet overtreden.
Agent wel vervolgdEerder oordeelde justitie ook dat de agent op de bewuste dag volgens de regels handelde en niet vervolgd hoefde te worden. Het gerechtshof in Den Bosch bepaalde in juni vorig echter anders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.