Politie schiet na achtervolging met hoge snelheden door Eindhoven, vijf arrestaties

13 maart 2015 om 13:30
nl
De politie heeft donderdagnacht in Eindhoven een waarschuwingsschot gelost om een man die was gevlucht, aan te kunnen houden. De man kon met de hulp van een politiehond worden gevonden. Hij is niet geraakt door een kogel.
Geschreven door

De man (22) zat met een andere man en drie vrouwen in een auto die, bij een achtervolging door de politie in de Eindhovense binnenstad, een snelheid van 120 kilometer per uur haalde.
Politiewagen tweemaal geramdOok ramde de auto tot twee keer toe een politiewagen. Dit gebeurde toen de bestuurder van die politiewagen voor de andere auto was gaan rijden en afremde. Tijdens de achtervolging gooide bovendien één van de inzittenden iets naar buiten dat op vuurwerk leek.
Surveillerende agenten zagen de auto rond kwart voor twee hard over de Onze Lieve Vrouwestraat rijden. De wagen reed ondanks een stopteken van de politie door, waarbij ook een rood verkeerslicht werd genegeerd.
Voortvluchtige in tuin aangehoudenOp de Woenselse Markt stopte het voertuig, waarna de bestuurder de benen nam. Een agent loste hierbij een waarschuwingsschot. De voortvluchtige automobilist werd in een tuin van een huis aan de Slagerstraat ingerekend.
Een andere inzittende, een man van 26, probeerde dit te voorkomen. De politie moest pepperspray gebruiken om hem in de boeien te slaan. De drie vrouwen die in de auto zaten, werden eveneens gearresteerd. Twee van hen zijn negentien, een derde vrouw is 24 jaar. Allen zitten vast voor onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.