Gino Heeren en Rien de Koning op klaarlichte dag ontvoerd in Breda

BREDA - Bij autobedrijf Rene de Koning Auto's aan de Aardenhoek in Breda zijn dinsdagochtend twee medewerkers ontvoerd. Ze werden meegenomen door vier andere mannen, van wie één een jas droeg met een nep politielogo. Dat meldt de politie woensdag.
De ontvoerde mannen zijn de 18-jarige Gino Heeren uit Sprundel en de 42-jarige Rien de Koning uit Schoondijke. Beide mannen werken bij het autobedrijf. De politie zegt dringend op zoek te zijn naar de plek waar het tweetal nu is.

Ontvoerders deden zich voor als agenten
Op bewakingsbeelden is te zien dat drie gemaskerde mannen en een man met een capuchon over zijn hoofd  Heeren en De Koning ontvoeren.


Eén van de daders droeg een zwart kort jack met achterop een politielogo. Op de blauwe bus waarmee de mannen zijn meegenomen zat een zwaailicht. Volgens de politie deden de daders zich waarschijnlijk voor als agenten.

Blauw Volkswagenbusje
De ontvoerders hebben Heeren en De Koning meegenomen in een blauwe Volkswagen Transporter met zwaailicht. Ze reden in de richting van de Heusdenhoutseweg, maar de politie weet niet waar ze daarna naartoe reden. De Volkswagen had het valse kenteken 26-BX-NT.

Een monteur van een naastgelegen ander garagebedrijf zegt dat hij dinsdagochtend wel een auto met blauw zwaailicht op hoge snelheid weg zag rijden. "Maar ik dacht dat het politie was, dus ik heb er verder geen aandacht aan besteed."
Verder wil hij niks over de zaak kwijt. "Ik hoop gewoon dat ze heelhuids teruggevonden worden."

Gino Heeren heeft een gezet postuur en donker haar. Hij was dinsdag gekleed in een lichtblauw trainingspak met witte strepen, witte sokken en slippers. Rien de Koning was gekleed in een spijkerbroek met donkerblauwe trui met capuchon.

Lees meer over de bizarre ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning op onze themapagina: omroepbrabant.nl/ontvoeringbreda