Echtpaar uit Valkenswaard mag drugshuis met nagelstudio drie maanden niet betreden

13 maart 2015 om 15:33
nl
De burgemeester van Valkenswaard mag het huis én de aangebouwde nagelstudio van een echtpaar aan de Deelshurk drie maanden sluiten. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdagmiddag besloten. In het huis van het stel werden drugs en vuurwapens gevonden.
Geschreven door

Bij een onderzoek vond de politie in januari onder meer ruim een kilo hasj, meer dan honderd gram crystal meth en bijna twee gram cocaïne in het huis. Er werd ook een tas met vuurwapens en munitie gevonden. De burgemeester besloot op grond van de Opiumwet het pand voor drie maanden te sluiten.
Vanwege de grote hoeveelheden drugs zou er volgens de burgemeester sprake zijn van een handelshoeveelheid. Het echtpaar ontkende dat en stapte naar de rechter, maar die stelt de burgemeester in het gelijk. De periode van drie maanden gaat vanaf maandag in.
Verweer echtpaarDe man en de vrouw vinden dat hen de toegang tot een aangebouwde nagelstudio niet mag worden ontzegd. De nagelstudio is volgens de bewoners een afgesloten en zelfstandige ruimte waarin bovendien geen drugs of wapens zijn gevonden.
Omdat een grote samenhang bestaat tussen de woning en de nagelstudio, was de burgemeester volgens de rechter bevoegd om ook de nagelstudio te sluiten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.