Benefietavond voor ongeneeslijk zieke Jasper (4): 'Kinderen Willem de Zwijgerschool komen in actie'

13 maart 2015 om 16:19
nl
Er komt een benefietavond voor de ongeneeslijk zieke Jasper Veenman uit Willemstad. De Willem de Zwijgerschool organiseert op vrijdag 27 maart een grote inzamelingsactie. De vierjarige jongen uit Willemstad kwam in het nieuws omdat hij de enige in Nederland is met de zeldzame Ziekte van Seitelberger.
Geschreven door

Er is geen medicijn voor deze ziekte en Jasper zal steeds meer verslechteren en uiteindelijk komen te overlijden. Zijn ouders Raymond en Nadine Veenman zochten de media en hebben de Jasper Valentijn Foundation opgericht om geld in te zamelen voor onderzoek naar de zeldzame stofwisselingsziekte. Er is 150.000 dollar nodig voor onderzoek in Amerika en dat geld wordt ingezameld door ouders van kinderen met deze zeer zeldzame aandoening.
Iets doenBroertjes Lucas en Floris zitten op Basisschool Willem de Zwijger in Willemstad. Het hele stadje leeft met de familie mee en veel kinderen willen iets doen voor het gezin. De school en een aantal ouders nam het initiatief voor een inzamelingsavond. De school heeft een brief aan alle ouders gestuurd over de benefietavond. In de brief wordt uitgelegd dat kinderen op een markt op school van alles gaan verkopen voor de Jasper Valentijn Foundation.
Directeur Susanne Commandeur van de basisschool verwacht een enorme inzet van de kinderen. "We hebben in de klas naar de uitzendingen over Jasper gekeken en dat maakt veel indruk. Kinderen willen gewoon heel graag iets doen. Ook in Willemstad zelf leeft dit verhaal heel erg. Dus het zal wel druk worden." De gemeente Moerdijk heeft de school inmiddels toestemming gegeven voor de avond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.