Aantal verkeersdoden op provinciale wegen gestegen: 17 in 2014

16 maart 2015 om 07:00
nl
Het aantal doden op provinciale wegen in Brabant is vorig jaar toegenomen ten opzichte van de jaren ervoor. Zeventien mensen kwamen in 2014 om het leven op N-wegen. In 2013 waren er vijf dodelijke slachtoffers, de jaren ervoor 14. Waar de stijging door komt, is niet duidelijk.
Geschreven door

Zowel fietsers, motorrijders als automobilisten bevonden zich onder de slachtoffers.
Opmerkelijke stijgingDe stijging van het aantal verkeersdoden op provinciale wegen in 2014 is opmerkelijk, omdat de provincie al een aantal jaren bezig is met de actie 'Op weg naar NUL verkeersdoden'.
Overigens is het wel zo dat het aantal verkeersdoden in vergelijking met tien jaar geleden, in 2004, is gedaald. Toen vielen er 25 slachtoffers.
Aparte doelgroepIn die actie wordt steeds een aparte doelgroep benaderd. Eerder waren dat fietsers en jonge automobilisten. Dit jaar zijn dat de oudere verkeersdeelnemers.
Volgens Veilig Verkeer Nederland komt het steeds vaker voor dat er verkeersongelukken gebeuren doordat mensen afgeleid raken, en dat heeft dan meestal te maken met het gebruik van smartphones tijdens het rijden.
Bijna duizend kilometerNoord-Brabant heeft in totaal 930 kilometer provinciale weg, waarvan vijftig kilometer parallelweg en 360 kilometer fietspad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.