Tientallen botbreuken: Eindhovenaar die babytweeling zwaar mishandelde krijgt jaar celstraf

13 maart 2015 om 17:49
nl
Een 46-jarige man uit Eindhoven moet een jaar de cel in voor het mishandelen van zijn drie maanden oude tweeling. Dat concludeerde de rechter in Den Bosch vrijdagmiddag. De man mishandelde de zoons vanaf hun geboorte in december 2013. Toen in februari 2014 bij de kinderen letsel werd geconstateerd, onder meer tientallen botbreuken, is de tweeling uit huis geplaatst.
Geschreven door

De man had psychische problemen. Hij bekende onder grote stress te staan door de verzorging van zijn kinderen, wat zou hebben geleid tot de mishandelingen.
Geen bewijs voor poging doodslagZo dwong hij een van de zoons te drinken, kneep hij vervolgens zijn keel dicht, drukte hij hem met kracht op zijn borst en gooide hij zijn kind daarna van zich af.
Justitie verweet de man dat hij zo probeerde één van zijn zoontjes te doden, maar volgens de rechter leveren die handelingen geen poging tot doodslag op. Ook kan niet worden vastgesteld of er sprake was van het schudden of de keel dichtknijpen van de baby.
De echtgenote van de Eindhovenaar verklaarde dat de man haar mishandelde. De man ontkent dat. De rechtbank acht het bewijs onvoldoende om de man voor die mishandeling te veroordelen.
Andere voorwaardenDe rechtbank legt de man daarnaast 135 dagen voorwaardelijke celstraf op. Daarnaast krijgt de man een contactverbod met zijn zoontjes voor één jaar, een proeftijd van drie jaar en hij moet zich laten behandelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.