Video

Ruim honderd Brabantse sportclubs betalen de huur niet op tijd: 'We gaan strenger handhaven'

15 maart 2015 om 16:19
nl
108 Brabantse sportclubs hebben een huurachterstand. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Brabant. Samen zijn de clubs goed voor een huurschuld van meer dan zeven ton.
Geschreven door

Vaak is ruzie met de gemeente aanleiding om de huur niet te betalen. Ook zijn er veel clubs die door teruglopende sponsorinkomsten en ledenaantallen simpelweg niet kunnen betalen.
IncassobureauTilburg heeft van alle Brabantse gemeenten de meeste en de hoogste rekeningen open staan. Wethouder Hans Kokke: "We gaan dan ook strenger handhaven. Na een maand sturen we voortaan meteen een aanmaning. En na drie maanden schakelen we een incassobureau in." Werkt ook dat niet, dan gaat het hek van het sportpark op slot.
Eén van de Tilburgse sportverenigingen met een betalingsachterstand is atletiekvereniging Attila. Penningmeester Jan van der Laak van Attila: "We moeten inderdaad nog zo'n 10.000 euro betalen en dat gaan we ook braaf doen."
Geen huurcontractVolgens Van der Laak is de gemeente zelf de fout in gegaan: "We hebben niet eens een huurcontract. Daar zit ik al jaren achteraan bij de gemeente, maar dat is er nog steeds niet. Daarnaast sturen ze regelmatig foutieve nota's waar we niets mee kunnen. De schuld ligt echt bij de gemeente."
Daar denkt Kokke anders over: "Attila wil graag een goede sintelbaan. Dat speelt ook een rol. Wij willen graag de huur betaald krijgen. Ik denk dat beide problemen oplosbaar zijn. Ik heb dan ook goede hoop dat we er samen uit gaan komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.