Groot alarm na ontvoering in Breda: jacht op ontvoerders leidt tot inval in Chaam

CHAAM - In de jacht op de ontvoerders van Gino Heeren en Rien de Koning in Breda heeft de politie woensdagavond een inval gedaan in een pand in Chaam. Daar werd niets aangetroffen. De politie gaat uit van een ontvoering binnen het criminele circuit. 'We denken dat ze gebruikt worden als drukmiddel tussen criminelen. We zijn nog aan het onderzoeken wat de band is tussen de twee en de criminelen.'
De ontvoerden werden meegenomen door vier gewapende mannen, van wie één een jas droeg met een nep politielogo. De politie zegt dringend op zoek te zijn naar de plek waar het tweetal nu is.

ZIE OOK: Oma ontvoerde Gino Heeren woedend over verhalen kleinzoon: ‘Hij heeft nog nooit een bekeuring gehad’

Inval in Chaam
De politie bracht het nieuws over de ontvoering een dag na de ontvoering pas naar buiten. Er kwamen ongeveer tien tips binnen. Twee daarvan leidden tot de inval in Chaam, meldt de politie. Vooralsnog houdt ze rekening met elk scenario.

Het opsporingsteam is met ruim dertig rechercheurs bezig om de zaak op te lossen. Woensdagavond vloog nog een politiehelikopter boven Aardenhoek. Volgens politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage is een Team Grootschalig Onderzoek samengesteld.

De twee mannen, de 18-jarige Gino Heeren uit Sprundel en de 42-jarige Rien de Koning uit het Zeeuwse Schoondijke, werden dinsdagochtend rond halftwaalf ontvoerd in een blauwe Volkswagen Transporter met het valse kenteken 26-BX-NT. De ontvoering vond plaats aan de Aardenhoek in Breda.

Lees meer over de bizarre ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning op onze themapagina: omroepbrabant.nl/ontvoeringbreda