Kasteelmoord België: DNA-match met mogelijk tweede dader uit Eindhoven

13 maart 2015 om 19:06
nl
Het DNA van een in Eindhoven opgepakte man blijkt te matchen met een gevonden spoor in de zaak rond de kasteelmoord in België. Dat maakte het parket van Brugge, dat de zaak onderzoekt, vrijdagmiddag bekend. De Belgische justitie heeft om de uitlevering van de man gevraagd.
Geschreven door

Op 31 januari 2012 kwam de vrouw van kasteelheer Stijn Saelens thuis en trof een bloedspoor en een kogelhuls aan. Van haar man ontbrak toen elk spoor. Twee weken later werd zijn lijk gevonden in een nabijgelegen bos. De moord hield België weken bezig.
Moord gepleegd door Eindhovenaar Ronnie van B.  Lang was er veel onduidelijk over de kasteelmoord, maar één ding wist justitie zeker: de moord op Saelens is gepleegd door de inmiddels overleden Nederlander Ronnie van B. uit Eindhoven. Zijn DNA werd gevonden in de hal van het kasteel.
Er werd nog een DNA-spoor gevonden, van een tweede vermoedelijke dader die onlangs in Eindhoven werd opgepakt. Half februari werd bekend dat er in Nederland iemand was opgepakt in deze zaak, maar de autoriteiten wilden niets kwijt over de arrestatie. Ook vrijdag werden er geen mededelingen gedaan over de identiteit van de man.
Drie vervolgingenJustitie gaat in elk geval drie personen vervolgen: de eigenaar van het stuk land waar het lichaam werd gevonden (Pierre Serry) én Saelens' schoonvader en zwager. Deze man, dokter André Gyselbrecht, en zijn zoon Peter worden gezien als de opdrachtgevers van de moord. Zij leefden in onmin met Saelens. Gyselbrecht heeft verklaard Saelens alleen 'een lesje' te hebben willen leren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.