SP: 'Johan van den Hout blijft provinciebestuurder wat ons betreft'

13 maart 2015 om 21:58
nl
"Johan van den Hout blijft gewoon de eerste kandidaat om weer provinciebestuurder te worden." Dat zei fractievoorzitter Nico Heijmans van de SP in Brabant vrijdag op Omroep Brabant Radio. Van den Hout uitte onlangs forse kritiek op partijvoorzitter Jan Marijnissen.
Geschreven door

Hij noemde hem 'autoritair'. Volgens Heijmans was dat 'niet handig', zo vlak voor de verkiezingen. Maar Van den Hout kan nog prima samenwerken met lijsttrekker Emile Roemer en Jan Marijnissen, denkt Heijmans. "Mensen onderschatten nog wel eens hoe professioneel SP'ers zijn."
'Niet aan de leiband van VVD en CDA'Heijmans vindt dat de SP als onderdeel van het provinciebestuur een hoop heeft bereikt. "Bijvoorbeeld voor natuur en werkgelegenheid." De kritiek dat SP aan de leiband van VVD en CDA liep in Gedeputeerde Staten, wuift Heijmans weg. "Wat we aan hen weg hebben gegeven, is de Ruit om Eindhoven en Brabant Culturele Hoofdstad. En dat is allebei niet doorgegaan."
De komende jaren wil SP onder meer hard werken om winkelleegstand tegen te gaan. "We moeten daarom ook niet meegaan met allemaal megawinkels buiten de centra. De middenstanders hebben het al moeilijk genoeg en winkels dragen bij aan de leefbaarheid van de centra."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.