Agenten voeren actie tijdens verkiezingsbijeenkomst in Bergen op Zoom met PvdA-minister Dijsselbloem

14 maart 2015 om 14:38
nl
Agenten zijn van plan om zaterdagmiddag actie te voeren tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Bergen op Zoom waar PvdA-minister Jeroen Dijsselbloem aanwezig zal zijn. De politie komt in actie voor een betere cao en gaat dit weekend in heel Nederland folders uitdelen bij bijeenkomsten met Haagse politici.
Geschreven door

Politici die campagne voeren voor de Provinciale Statenverkiezingen van komende woensdag krijgen ook te maken met de protesterende agenten. "We gaan geen geweld gebruiken, maar we hopen wel dat de politici naar ons luisteren en reageren op onze eisen voor een betere cao", zegt voorzitter van Politievakbond ACP Gerrit van de Kamp.
In gesprek gaanEen flinke groep politiemensen verzamelt zich zaterdag op de verkiezingsbijeenkomst. "Daar hopen we in gesprek te gaan met Dijsselbloem", aldus Van de Kamp. "Ook delen we folders uit aan iedereen in het publiek. Als minister Dijsselbloem niet met ons in gesprek wil, hopen we dat de aanwezige burgers het voor ons opnemen."
De bijeenkomst daadwerkelijk verstoren is volgens de voorzitter van de politievakbond niet de bedoeling. "Eerst proberen we het met een actie die netjes verloopt."
Actie voor betere caoDe politievakbonden voeren sinds maandag actie. De bonden ACP, NPB, ANPV en VMHP hebben leden opgeroepen alleen nog bekeuringen uit te schrijven bij 'grove schendingen' van de openbare orde en veiligheid. In alle andere gevallen volstaat een waarschuwing.  
Doordat er minder bonnen uitgeschreven zullen worden, dalen de inkomsten voor de staatskas, waarschuwen de vakbonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.