Sport zaterdag: Moreno Hofland verlaat Parijs-Nice, Femke Heemskerk verrast Federica Pellegrini

14 maart 2015 om 10:36 • Aangepast 21 november 2020 om 19:32
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant met onder andere aandacht voor wielrenner Moreno Hofland, zwemster Femke Heemskerk, hockeyster Frédérique Derkx en de ijshockeyers van Destil Trappers.
Profielfoto van
Geschreven door

'Hofland niet in topvorm'Moreno Hofland heeft zaterdag Parijs-Nice verlaten. De Roosendaalse wielrenner gaat niet meer van start in de zesde etappe. Dat heeft zijn ploeg LottoNL-Jumbo via Twitter laten weten. "Moreno is niet in topvorm en hij wil geen risico's nemen met het oog op de klassiekers."

Wachten op privacy instellingen...

Goud Heemskerk op 200 vrijFemke Heemskerk heeft vrijdag tijdens het internationale zwemgala van Milaan de 200 meter vrije slag op haar naam geschreven. De zwemster van NTC Eindhoven troefde in een tijd van een minuut en 56,68 seconden favoriete Federica Pellegrini af. De Italiaanse wereldrecordhoudster tikte aan in een tijd van een minuut en 57,49 seconden. "In het hol van de leeuw liet Femke goede dingen zien", stelde bondscoach Patrick Pearson tevreden vast.
Trappers veegt Heerenveen van ijsDe ijshockeyers van Destil Trappers uit Tilburg hebben de derde play-offwedstrijd in de finale van de strijd om het landskampioenschap vrijdag gewonnen. Heerenveen werd in Friesland met 5-1 weggezet. Brad Snetsinger was goed voor twee treffers. Jurryt Smid, Steve Mason en Peter van Biezen scoorden de andere Tilburgse goals. Trappers leidt in de play-offserie met 2-1. De ploeg die vier duels wint, is landskampioen. Zondag staan de ploegen weer tegenover elkaar, dan in Tilburg.
Oranje Zwart verliest Frédérique DerkxHockeyster Frédérique Derkx verruilt het Eindhovense Oranje Zwart na dit seizoen voor SCHC. De 21-jarige international heeft een contract voor twee jaar getekend bij de 'Stichtsche'. Daarin is een optie opgenomen voor nog een seizoen. "Ik kies voor SCHC omdat ik mij daar verder kan ontwikkelen", legde Derkx vrijdag uit. "Bij SCHC is de kans groter om play-offs te spelen en mee te doen om de prijzen.'' De verdediger kwam eerder uit voor HC Den Bosch.
Weer winst Cheryl MaasSnowboardster Cheryl Maas uit Uden heeft de wereldbekerwedstrijd slopestyle in Tsjechië op haar naam geschreven. Ze behaalde zaterdag een score van 88,50 punten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.